Een eerbetoon aan mijn grootvader
Don Peppe, de grootvader van chef Peppe, was een predikant uit de Evangelische gemeenschap in Calabrië met een bijzondere gave: hij bracht mensen van alle achtergronden samen rond zijn tafel. Respect voor iedereen en gelijkheid stonden centraal in zijn leven. Het was de kern van zijn bestaan en het fundament van zijn boodschap.
Een nalatenschap van kracht en geloof
Don Peppe was ook een doorzetter. Tegen alle weerstand in slaagde hij erin een Evangelische kerk in Italië op te richten, nadat zijn ouders eerst een kerk in Canada hadden gesticht. Zijn doorzettingsvermogen, kracht en onwrikbare geloof in zijn principes blijven een inspiratie tot op de dag van vandaag.
Wie chef Peppe kent, herkent die eigenschappen in hem. Het lijkt alsof de geest van Don Peppe leeft in de trattoria. Peppe is een luisterend oor, een bron van goede raad en heeft het temperament van Calabrië.
De pure smaken van Calabrië op je bord
De keuken van Don Peppe is doordrenkt van de smaken van Calabrië, een ongerepte parel in Italië waar de puurheid centraal staat. Ingrediënten zoals ’Nduja, melanzane en pittige accenten – ooit het alternatief voor peper in Calabrië – spelen een belangrijke rol in Peppe’s gerechten.
Door de essentie van de Calabrische cultuur en keuken in zijn gerechten te verwerken, laat Peppe zijn gasten proeven van het leven in Calabrië. Aan tafel bij Don Peppe proef je niet alleen eten, maar ook het verhaal van een trots en authentiek stukje Italië.